A leggazdagabb magyar is részt vesz Ion Țiriac bályoki vadászatán

Csányi Sándor üzletember, a leggazdagabb magyar is részt vesz a Ion Țiriac Bihar megyei birtokán szervezett vadászaton.

Amint korábban megírtuk, csütörtökön és pénteken tartotta meg hagyományos Bihar megyei vadászatát Ion Țiriac milliomos üzletember, egykori teniszcsillag a Bályok melletti birtokán. A vaddisznóvadászatra minden évben sok vendég utazik a kistelepülésre a világ minden részéről, többnyire multimilliomos üzletemberek, akiknek magánrepülőgépei a nagyváradi reptéren landoltak, innen a legnagyobb diszkréció mellett szállították őket a helyszínre.

Ion Țiriac üzletember szokásos évi vaddisznóvadászatára rendszerint Európa és az Egyesült Államok legjelentősebb üzletemberei, sőt befolyásos politikusok is érkeznek. A eBihoreanul azonban megszerezte és megszellőztette a meghívottak listáját, amelyen számos milliomos nagyágyú neve szerepel.

Ion Țiriac vendégeként várták a helyszínre Klaus Mangoldot, a Rothschild bankház német társelnökét, a Mecedest is gyártó Daimler autógyár korábbi igazgatóját, de sajtóértesülések szerint jelen van többek között Wolfgang Porsche, a legendás német autógyár megalapítójának örököse, Robert Peugeot, a francia autógyár törbbségi tulajdonosa és Csányi Sándor, az OTP Bank tulajdonosa

A meghívottak listáján szerepel Stefano Ricci, az azonos nevű férfi ruházati luxusmárka tulajdonosa, José Merino Jiménez spanyol bankár, Volker Schmid, a német DVSI (Deutsche Verband der Spielwaren-Industrie) játékipari szervezet igazgatója, Mark D. Miles, az Indycar igazgatója, Alfred Baumhauer, a Cartier luxusdivatcég tervezője, Dimitrie Sturza román üzletember és Dragoş Dobrescu, az úgynevezett „Monakói Csoport” „arctalan” milliomosa. Mellettük számos üzletember és befolyásos politikus részt vesz a vadászaton, mindannyian a nyugat-európai üzleti élet elitjéhez tartoznak.

Nem verik nagydobra

A vadászat hírét minden esztendőben igyekeznek titokban tartani, a szervezők még a helyi polgármesteri hivatalt vagy a rendőrséget sem értesítik arról, hogy mi fog történni a milliomos üzletember magánterületén, ugyanígy azt sem közlik senkivel, hogy kiket várnak a vadászatra. A sajtó munkatársai is csak a vadászterületre bevezető főút mentén, a magánterületet határoló hatalmas kapuig mehetnek, a meghívottak pedig minden médiaszerepléstől elzárkózva érkeznek meg, illetve távoznak a helyszínről.

A vadászat hírét a Maszol-nak Remus Moțoc, a Bihar megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hivatal ügyvezető igazgatója erősítette meg, aki tudatta: január 18-19-ére kérvényezték a vadászat engedélyezését a Bályok melletti birtokra, amit a hatóság jóvá is hagyott. Ugyancsak a hivatal feladata ellenőrizni, hogy az elejtett vadak nem fertőzöttek-e trichinellával. A mintegy ezerhektáros magán birtokon speciális körülmények között nevelik a vaddisznókat, kifejezetten a hagyományos januári vadászatra.

Kapcsolódók

Kimaradt?