Éheztette és fojtogatta az ágyhoz láncolt gyermekeit a kaliforniai házaspár

Ártatlannak vallotta magát az a kaliforniai házaspár, amely az ágyhoz kötözve sanyargatta gyermekeit több éven át. Az ügyészség hátborzongató részleteket közölt az ügyről – írja a Hotnews hírportál.

Mint ismert, az 57 éves David Allen Turpint és 49 éves feleségét, Louise Turpint saját gyermekük jelentette fel a rendőrségen, akinek sikerült elszöknie a fogságból. A 13 kimenekített gyermekek 2 és 29 éves közöttiek, akiket jelenleg kórházban kezelnek, mert amikor rájuk találtak, nagyon alultápláltak, sápadtak, mosdatlanok voltak. A Turpin család | Fotó forrása: Facebook

A Turpin házaspár csütörtökön jelent meg a bíróság előtt, mindketten ártatlannak vallották magukat. A szülőket kínzással, a személyi szabadság korlátozásával és bántalmazással is vádolják, 96 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

A Riverside-i ügyész, Mike Hestrin részleteket közölt a gyermekek által átélt borzalmakról. Egyebek mellett kiderült, először kötéllel, majd láncokkal kötözték az ágyhoz a gyerekeket, sokszor hónapokra is. Ilyenkor még a vécére sem mehettek ki.

Éjjel nem aludhattak, napi egyszer étkeztek

Az áldozatok részletesen beszámoltak a rendőrségnek mindarról, amit az elmúlt években átéltek: csak évente egyszer volt szabad megfürdeniük, soha nem voltak fogorvosi vizsgálaton, rendszeresen ütötték, olykor fojtogatták őket, hajnali ötig ébren kellett hogy legyenek, nappal pedig aludniuk kellett, tilos volt játszaniuk, így például ha valaki csukló felett is megmosta magát, megbüntették, mert a vízzel játszott. Napi egy étekzésre voltak jogosultak, néha többször is kitettek eléjük ételt, de tilos volt hozzányúlniuk. A gyerekek tájékozatlanok voltak, volt közöttük olyan, aki azt sem tudta, mi az a rendőr – részletezi a 168ora.hu.

Mike Hestrin ügyész elmondta, hogy a 17 éves lány, aki a rendőröket riasztotta, mindössze 10 évesnek tűnt. A gyermekeket a kórházban kezelik. A két éves normális testsúllyal rendelkezik, viszont az egyik 12 éves súlya egy 7 évesével azonos, a legnagyobbik, 29 éves testvér pedig nem több, mint 37 kilogramm.

A 13 gyermek emellett szellemileg is sérült, többen súlyos neurológiai problémákkal küzdenek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?