Újra Erdélybe készül turnézni a Quimby

Öt állomásos erdélyi koncertturnéra érkezik április elején a Quimby: Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Nagyváradon és Kolozsváron lépnek színpadra április 3-9 között.

quimby szerpentin

Az első koncertet 3-án Marosvásárhelyen a Jazz and Blues Clubban tartják, a rá következő napokban sorra Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban, Székelyudvarhelyen a Siculus Ifjúsági Házban, majd Nagyváradon a Malomban lépnek fel. Két szabadnap után pedig 9-én Kolozsváron, az Euphoria Clubban zárják a turnét.

A Quimby 2011 őszén turnézott legutóbb Romániában, akkor a zenekar fennállásának XX. évfordulóját ünnepelték együtt az erdélyi közönséggel. A fiúk a koncertsorozat sikerére való tekintettel döntöttek úgy, hogy újra ellátogatnak a nagyobb magyarlakta városokba és ismét fergeteges hangulatú bulit ígérnek rajongóiknak. A 2011. évi menetrendhez képest idén Sepsiszentgyörggyel bővült az állomások listája és újdonság az is, hogy idén egy szórványváros, Arad is felkeltette a zenekar érdeklődését. Nagy a valószínűsége annak, hogy a koncerthelyszínek közé hamarosan Arad is fölkerül.

quimby

A jegyek március 6-tól kaphatók Marosvásárhelyen a Zebra CD-centerben (Bolyai utca 2) és a Trafikban (Petőfi tér 1), Sepsiszentgyörgyön a Kulturális Szervező Irodán (Szabadság tér 1), Nagyváradon a Moszkva Kávézóban (Moscovei utca 8) és Kolozsváron az Euphoria Sörkertben (Pavlov utca 2-6) - elővételben 30, helyszínen 35 lejért, Székelyudvarhelyen 25, illetve 30 lejes jegyek vásárolhatók az Udvarhelyi Fiatal Fórumnál (Kossuth Lajos utca 20 ) vagy a Bagolyvár könyvesboltban (Márton Áron tér 2).

Az 1991-ben alakult Quimby 2009 óta Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, telt házas csarnok-, klub- és színházi koncertekkel, zsúfolt fesztiválbulikkal. Húsz év alatt 13 lemezük jelent meg, ezek közül a Kilégzés (platinalemez, a Kicsiország, az Ajjajjaj, a Lármagyűjtögető és a Family Tugedör aranylemez lett.

quimby borito

A zenekar népszerűségét jelzi, hogy műfajukban egyedüliként megtöltötték a Budapest Arénát (több mint 12 000 fő), a rajongóik száma a Facebookon meghaladta a 160 ezret és a YouTube-on a videóikat több mint 15 millióan nézték meg.

Kiss Tibor a zenekar frontembere, 2006-ban megkapta az Artisjus-díjat, 2010-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.

Kimaradt?