Jelentős anyagi kár keletkezett a Gyimesekben leégett asztalosműhelyben

Asztalosműhely tetőszerkezete kapott lángra a Gyimesközéplokhoz tartozó Hidegségen hétfőn este, éjfél előtt egy órával. A keletkezett kár értéke eléri a százezer lejt.

A tűzhöz a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség csíkszeredai alakulatát riasztották, kilenc altiszt két tűzoltóautóval sietett a helyszínre – tájékoztatott közleményében az intézmény szóvivője, Alina Ciobotariu. Amikor a hivatásos tűzoltók megérkeztek, a gyimesfelsőloki és a gyimesközéploki önkéntes tűzoltók már a lángok megfékezésén dolgoztak. A tüzet éjjel 1 óra 30 perckor oltották el végleg.

Az 130 négyzetméter alapterületű asztalosműhely tetőszerkezete teljesen megsemmisült a tűzben, de a melléképületekben is jelentős kár keletkezett, a falak nagy része szintén elégett. A műhelyben található eszközökben is kárt tett a tűz, elégett egy láncfűrész és egy betonkeverő is.

A tüzet feltehetően a nem megfelelően bezárt kályhából kiesett parázs okozta. A keletkezett kár 100 ezer lejre tehető, a tűzoltók közbelépésének köszönhetően 600 ezer lej értékben sikerült javakat megmenekíteni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?