Útnak hitte az árkot az ittas Hargita megyei sofőr

Egy 31 éves csíkszentsimoni férfi ellen folytat nyomozást a rendőrség, mert ittas állapotban több mint 60 métert vezetett az árokban, míg neki nem ütközött egy hídfőnek, és kisodródott az út közepére. A kaszkadőr-mutatványszerű balesetben megsérült a szintén ittas utastársa is. Mindkét személyt a csíkszeredai kórházba szállították – közölte honlapján a Hargita Megyei Rendőrség.  

Az eset kedden késő este történt: a 31 éves csíkszentsimoni S. C. a 123-as jelzésű megyei úton Csíkszentkirály felé tartott autójával, ittas állapotban. Csíkszentsimonban a férfi az út jobb oldalán sodródott le a betonlapokkal kirakott sáncba, és körülbelül 63 métert haladt benne, amikor nekiütközött a hídfőnek. Az ütközés következtében az út közepén kötött ki az autó.

A helyszínre érkező rendőrök vizsgálódásai során kiderült, hogy a baleset pillanatában egy másik személy is, a 29 éves, szintén csíkszentsimoni B. L. is az autóban ült, és könnyebb sérüléseket szenvedett. Ő is ittas állapotban volt, a baleset után öt órával végzett alkoholteszt még mindig 0,92 milligramm/liter mennyiséget mutatott ki a leheletében.

Az autó vezetőjétől nem vettek leheletmintát a rendőrök, hogy a kórházban elvégzett vérvétel alapján a pontos alkoholmennyiséget mutassák ki a szervezetében. A férfi ellen eljárás indult a csíkszeredai ügyészségen ittas állapotban történő vezetés és gondatlanságból elkövetett testi sértés okozása gyanújával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?