FRISSÍTVE - Részleteket tudtunk meg a Hargita megyei halálos balesetről

FRISSÍTVE: Halálos kimenetelű baleset történt hétfőn délután Csíkszereda és Székelyudvarhely között, a 13A jelzésű országúton, Kirulyfürdő közelében – tájékoztatta a Maszolt a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu.

Két személyautó ütközött össze, egy személy a helyszínen életét veszítette, két áldozatot csak feszítő-vágóval sikerült kiszabadítani a roncsokból, őket rohammentővel, három másik személyt pedig mentőautóval szállítottak kórházba.

A helyszínre kiérkeztek a csíkszeredai tűzoltók: egy műszaki mentésben jártas szakember, három tűzoltó altiszt, egy rohammentő-autó, valamint négy mentőszolgálati autó is. A forgalom korlátozásása nem tartott hosszú ideig, jelenleg megfelelő körülmények között lehet az említett útszakaszon haladni.

FRISSÍTÉS1: Az Alina Ciobotariu által portálunkkal közölt információk szerint a halálos áldozat egy idős nő, az öt sérültet pedig életveszélyes állapotban szállították a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba. 

FRISSÍTÉS2: Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője arról tájékoztatott, hogy három férfi, egy nő és egy kisgyerek van az áldozatok között. A négyéves kisfiú arc- és koponyasérüléseket szenvedett, feltehetően eltört az állkapcsa is. Édesanyja is a sérültek között van, őt is arc-, valamint koponyasérülések érték.

Az egyik férfinak a medence-, valamint lábszárcsontja törött el, a másik férfinak súlyos mellkasi sérülései vannak, míg a harmadiknak a bal combcsontja törött el. 

FRISSÍTÉS3: Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrség szóvivője közölte velünk, hogy a 40 éves szentegyházi S. A. Csíkszeredából tartott hazafelé, amikor a menetirányával ellentétes sávra hajtott, és frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő, a 66 éves B. M. által vezetett autóval.

A szabályosan közlekedő kocsi utasa, a 62 éves csíkszeredai B. K. a helyszínen életét veszítette, a 38 éves csíkszeredai B. A., és a csíkmindszenti 30 éves N. R, valamint a 4 éves B. A. súlyosan megsérültek. A közlekedési kihágást elkövető autóvezető is sérüléseket szerzett, ellene gyilkosság és testi sértés elkövetésének vádjával indul kivizsgálás.  

Címlapi fotónk forrása: Facebook l Udvarhelyszéki Közlekedési Infó 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?