FRISSÍTVE – Különös autólopási ügy Hargita megyében – megszólalt a kárvallott

FRISSÍTVE: Szokatlan autólopási ügyet göngyölített fel az elmúlt héten a Hargita és a Kovászna megyei rendőrség. A kárvallott vasárnap délután részleteket is mesélt a történtekről a Maszolnak.

Egy sepiszentgyörgyi férfi jelentette a hatóságoknak, hogy eltűnt a gépkocsija. Az autót 24 órán belül meg is találták a rendőrök Hargita megyében. A tolvaj a jármű korábbi tulajdonosa volt.

A 28 éves Hargita megyei férfi a rendőröknek elmondta, a még birtokában lévő pótkulcs segítségével lopta el az autót a hét elején. És ezt azért tette, mert a gépkocsi jelenlegi tulajdonosa a mai napig nem íratta át a járművet a nevére, és az adóját sem fizette ki.

A mintegy 9000 lej értékű autó visszakerült Sepsiszentgyörgyre, a Hargita megyei férfi ellen pedig lopásért indult eljárás – közölte a Kovászna megyei rendőrség.

FRISSÍTÉS: „A tolvaj összevissza hazudozik”

Portálunkat vasárnap délután megkereste az ügy sepsiszentgyörgyi kárvallottja. Mint megtudtuk, az autót – egy Audi 6-ost – másfél éve vásárolta meg a férje egy csíkszentdomokosi férfitől, aki a múlt héten „visszalopta” tőlük.

„A tolvaj összevissza hazudozott a rendőröknek. Az autó át volt írva a nevünkre, az adóját és a biztosítását is mi fizettük” – magyarázta a nő. Felidézte: a jármű megvásárlásakor abban egyeztek meg az eladóval, hogy az átíratást idén márciusban ejtik meg, ekkor jár le ugyanis a gépkocsi műszaki vizsgája és biztosítása.

„Egyszer csak azonban értesítettek a helyi önkormányzattól, hogy van egy autó a nevünkön, amelynek ki kell fizetnünk a biztosítását. Így derült ki, hogy a csíkszentdomokosi férfi tudtunkon kívül, hamis papírokkal, átíratta a nevünkre a gépkocsit” – részletezte a kárvallott.

A nő azt tartja a legfelháborítóbbnak, hogy a tettes úgy viselkedett, mintha nem tudna semmiről semmit. „Még ő volt felháborodva! Hálistennek vannak még jó rendőrök, akik kibogozták az ügyet, és előkerítették az autónkat. Azt kívánom a tettesnek: élje át ő is azt az érzést, amikor reggel indulna munkába, és nem találja a gépkocsiját” – nyilatkozta portálunknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?