Közel ezer alkalommal riasztották a tűzoltókat az év utolsó napján

Közel 800 alkalommal riasztották a rohammentő szolgálat (SMURD) mentőegységeit az év utolsó napján, hét személyt helikopterrel szállítottak kórházba, tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a belügyminisztérium közleménye.

A szaktárca által közrebocsátott információk szerint összesen 955 esetben riasztották a katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársait, 82 alkalommal tűzesethez hívták ki őket, három esetben a felügyelőségek felszereltségében található feszítő-vágó eszközök használatára volt szükség, 768 esetben orvosi segítségnyújtást kértek a SMURD egységeitől.

2017. december 31-én a rendőrök 47 634 lej értékben koboztak el pirotechnikai eszközöket, és 191 kihágást észleltek. A pirotechnikai eszközök nem megfelelő használata miatt 14 személy került kórházba.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában közel 74 000 személy és 14 711 gépjármű lépte át az ország határait. A közlemény szerint jelenleg nincsenek forgalomkorlátozások vagy lezárt utak az országban.

A belügyminisztérium alkalmazottai több mint 150 nagyszabású rendezvényt biztosítottak, amelyeken hozzávetőlegesen 300 000 személy vett részt. Az eseményeken nem történt jelentősebb rendbontás – derül ki a közleményből.

Címlapi illusztrációnk forrása: accentmedia.ro

Kapcsolódók

Kimaradt?