Nemzetközileg körözött ukrán szeszgyárost csíptek el Suceava megyében

Elfogtak egy 6,5 millió dolláros sikkasztással gyanúsított, nemzetközi körözés alatt álló ukrán üzletembert a Suceava megyei Gura Humorului városban.

A 41 éves Mykhailo Labutin az alkoholt és alkoholos italokat előállító ukrán állami vállalat, az UKSPIRT vezérigazgatója volt, 2014-ben indított ellene eljárást a kijevi törvényszék.

Ionuţ Epureanu, a Suceava megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy az Interpol által keresett Mykhailo Labutin jelenleg a suceavai rendőrség felügyelete alatt van, miután Gura Humorului környékén sikerült nyomára bukkanniuk a hatóságoknak.

A kijevi törvényszék 2014. december 17-én adott ki letartóztatási parancsot a nevére, miután eljárás indult ellene sikkasztás, adócsalás, pénzalapok eredeti rendeltetésüktől eltérő célra való felhasználása, hatósági közeg fenyegetése és bántalmazása, hivatalban elkövetett csalás gyanújával.

A vádhatóság szerint az UKSPIRT vezetője több mint 6,5 millió dollárt sikkasztott az általa vezetett vállalattól. A suceavai ítélőtábla január 5-én dönt Mykhailo Labutin kiadatásáról.

Kapcsolódók

Kimaradt?