Magára gyújtotta a lakást, meghalt egy sepsiszentgyörgyi nő

Életét vesztette csütörtökön egy sepsiszentgyörgyi nő, aki feltételezhetően egy égő cigarettával gyújtotta magára otthonát.

A sepsiszentgyörgyi tűzoltókat reggel 9 óra tájékán riasztották, hogy egy Nicolae Iorga úti tömbház első emeletén kigyulladt egy garzonlakás. Egy tűzoltóautót és egy SMURD rohammentőt vezényeltek a helyszínre, ahol megérkezésükkor már sűrű, vastag füst terjedt a lépcsőházban.

A tűzoltók elkezdték az oltást illetve a tömbház kiürítését. A tömbház egyik lakója lapunknak elmondta, hogy a legfelső emeleteken is érződött a fűst, majd megjelentek a tűzoltók, mindenkinek maszkokat adtak, és kivezették őket az épületből. Iacob Gaspar, a Kovászna megyei katonai tűzoltóság parancsnok-helyettese szerint a tömbház 45 lakóját kellett kimenekíteni az épületből, ebben a folyamatban az érintettek közreműködőek voltak.

A tűzoltótiszt szerint a lángoló lakásban holttan találtak egy 50 év körüli asszonyt, akin nem voltak égési sérülések, így feltételezik, hogy a füsttől és mérgező gázaktól fulladt meg. Iacob Gaspar szerint a tömbházlakásba nem volt bevezetve sem gáz sem villanyáram, ugyanakkor az asszony hatalmas mennyiségű ruhaneműt halmozott fel otthonában.

A tűzoltók feltételezése szerint a lángokat egy égő cigaretta okozhatta, amely miatt gyorsan lángba borult a lakásban felhalmozott textília. A háromszéki hatóságok még vizsgálják a tűzeset bekövetkeztének részleteit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?