A Parlament a szórakozás, az imádság és az eskü helye lehet

Söröző, kápolna, házasságkötő terem is létesülhet hamarosan a budapesti Parlamentben, amennyiben elfogadják Kerényi Imre, a magyar kulturális értékek megőrzéséért és fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott meglepő javaslatát.

parlament bent

Mint Kerényi Imre a Demokrata című hetilapnak adott interjúban elmondta, a Parlament épülete olyan nagyszerű, hogy bármit tesznek is be, garantált a siker. A miniszterelnöki megbízott elképzelése szerint a parlamenti teraszokon kávéházak, a pincékben sörözők, a csarnokokban pedig időszaki kiállítások létesülnének.

A Blikk szerint Kerényi elképzeléseit erősíti egy másfél éve elfogadott országgyűlési határozat, amely a Kossuth tér rekonstrukciójáról rendelkezik. „Az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy 2014. május 31-ig költözzön ki a Parlament épületéből, és az Országházat adja át teljes egészében az Országgyűlésnek” – áll a kormánypárti képviselők által elfogadott határozatban.

parlament kint

Kerényi szerint a Miniszterelnökség a várba, a Sándor-palotába, a Köztársasági Elnöki Hivatal helyére költözhetne, és ezáltal megszűnhetne az épület szigorú őrizete. A bulvárlap azonban úgy értesült, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatalban nem tudnak egy esetleges költözésről, valamint a Miniszterelnökségen sem téma még a költözés. Az Országgyűlés Hivatalában pedig nem tudnak arról, hogy söröző nyílna idővel az épületben, csupán annyi biztos, hogy a majdani parlamenti látogatóközponthoz kiszolgálólétesítményeket, így büféket is terveznek. 

Kimaradt?