Elfogták a gyergyóalfalui maszkos rablás gyanúsítottjait

Előzetes letartóztatásba helyeztek a hatóságok két személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy kiraboltak egy idős férfit Gyergyóalfaluban, aki utóbb életét vesztette. Egy harmadik gyanúsítottat köröznek.

Korábbi híradások szerint holtan találtak szeptember 18-án az otthonában egy 74 éves gyergyóalfalui férfit. Az ügyészség nem tudta megerősíteni, hogy a gyilkosság történt, de azt igen, hogy az áldozatot kirabolták. A Hargita megyei rendőrség szerdán közölte: azonosították a rablás három gyanúsítottját, s kettőt közülük már le is tartóztattak.

A hatóságok két homoródalmási férfit őriznek fogdában: a 20 éves B. S.-t és a 37 éves J. K.-t. A 24 éves M. A. szökésben van, országosan körözik. Mindhárman munkanélküliek. A rendőrség eddigi adatai szerint a gyanúsítottak egy maszkot a fejükre húzva szeptember 17-én késő este behatoltak a 74 éves férfi gyergyóalfalui otthonába. A házban tartózkodott a gazda 63 éves élettársa is.

A rablók mindkettejüket megkötözték, majd 6000 lejjel távoztak. Az idős férfi kis idő múlva életét vesztette. A rendőrség három hónapig nyomozott a tettesek után. A bűnjelek alapján Homoródalmáson öt helyszínen tartottak házkutatást, négy személyt kihallgattak. A gyanúsítottak köre végül három személyre szűkült.

A rendőrség közleménye szerint a három férfit minősített rablással gyanúsítják, a gyilkosság vádja nem merült fel ellenük. Arról nincsenek hivatalos információk, mi okozta az idős férfi halálát.

Kapcsolódók

Kimaradt?