Kigyulladt egy pláza a Fülöp-szigeteken, többen bennégtek

Újabb csapás sújtotta a Fülöp-szigetekieket – miután pénteken halálos áldozatokat követelő trópusi vihar pusztított, szombat reggel tűz ütött ki egy plázában a Fülöp-szigeteki Davaóban, és 37-en életüket vesztették. Fotó forrása: atv.hu

A tűz szombat reggel ütött ki a bevásárlóközpont harmadik emeletén, ahol egy textil-, műanyag- és faárukat értékesítő üzlet van. A tűz nagyon gyorsan elterjedt, és sokára sikerült csak eloltani - közölte egy rendőrségi tisztségviselő. 

A város polgármester-helyettese a létesítmény tűzvédelmi felelősét idézte egy Facebook-bejegyzésben, és eszerint szinte biztos, hogy 37 ember nem élte túl a tűzvészt. A legtöbb áldozat egy folyamatosan működő telefonos ügyfélszolgálat alkalmazottja. Irodájuk a négyemeletes épület legfelső szintjén volt. 

Ezzel egy időben bejelentették a Fülöp-szigeteken, hogy a Tembin nevű trópusi viharnak - amely az ország déli részén pusztít - már csaknem 200 halálos áldozata van. Már mintegy 70 ezer embernek kellett elhagynia otthonát a vihar miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?