Fejszével csapta agyon bántalmazó férjét egy háromszéki asszony

Fejszével gyilkolta meg erőszakos férjét egy idős háromszéki asszony, aki hosszú ideig a lakásban rejtegette az elhunyt holttestét.

A rendőrséget a külföldről hazatérő fiuk értesítette, amikor megtalálta az egyik szobában, édesapja megcsonkított, műanyagba csavart holttestét. Nicoleta Tolvaj Marin rendőrségi szóvivő szerint az 112-es hívószámon kapták a riasztást, hogy a férfi Sepsiköröspatakon a családi ház egyik szobájában holtan találta édesapját. A helyszínre érkező nyomozók megállapították, hogy a 68 éves férfi gyilkosság áldozata volt, és a holtteste oszladozni kezdett.

Sajtóértesülések szerint a gyerekei augusztus óta nem tudnak a férfi hollétéről. Anyjuk azzal magyarázta eltűnését, hogy más megyében lévő rokonainál tartózkodik. A gyerekek elkezdték keresni, de a rokonok azt mondták, jó ideje nem látták a férfit. Az áldozat külföldről hazaérkező fiúnak feltűnt édesanyja zavart viselkedése. A lakásban erőteljes bűz volt, és az édesanyja nem akarja beengedni az egyik szobába. A fiú arra hivatkozva, hogy az ünnepek előtt takarítani kell, és meg kell találni a bűz forrását, behatolt a szobába, ahol egy műanyagba csavarva találta meg édesapja oszladozó holttestét . Ezt követően riasztotta a rendőrséget.

Az áldozat verte a feleségét

A nyomozók megállapították, hogy a házaspár között régóta húzódó konfliktus van, a férfi többször megverte feleségét, aki ezt megelégelve fejszét ragadott, és agyoncsapta a 68 éves férjét.  Az áldozat holttestét a törvényszéki orvosi laboratóriumba szállították, a Kovászna megyei ügyészség pedig bűnvádi eljárást indított az asszony ellen.

Nicoleta Tolvaj Marin az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a családon belüli erőszak áldozatainak támogatására, ezért arra kérik az érintetteket, hogy forduljanak bizalommal a rendőrséghez, illetve ha valaki családon belüli erőszakról tud, az értesítse erről a hatóságokat.

A rendőrségi szóvivő szerint a családon belüli erőszak áldozatainak törvény szerint lehetőségük van távoltartási végzést kérni bántalmazójuk ellen. Ez esetben a bíróság elrendelheti, hogy a bántalmazó hagyja el a közös lakást és tartson bizonyos távolságot az áldozattól annak otthonában vagy munkahelyén is.

Kapcsolódók

Kimaradt?