A Coldplay nyomja legjobban az élő show-t a briteknél

Adele, Emeli Sandé és a Mumford & Sons is díjjal tért haza az idei Brit Awards zenei díjátadó gáláról. A Coldplay vehette át a legjobb brit élő show-ért járó szobrot, amelyért többek között a Rolling Stonesszal szállt versenybe.

BritAwards Coldplay

A brit popzene legjelentősebb estéjét a Muse együttes nyitotta meg Supremacy című számának előadásával, amely során szemkápráztató fényshow és a csapatot kísérő hatvanfős zenekar játéka töltötte be a londoni O2 Arénát.

A gálán Emeli Sandé skót énekest szólították elsőként színpadra a legjobb brit női előadó kategória győzteseként, majd utána a Mumford & Sons formáció vehette át a legjobb hazai csapatnak járó szobrocskát. Az est fellépői között szerepelt Justin Timberlake, Taylor Swift, az újonnan bevezetett „globális siker" kategóriában győzedelmeskedő One Direction és a Mumford & Sons, amely Sandéhoz hasonlóan három kategóriában is versenybe szállt idén.

BritAwards Direction

A skót énekesnő, aki a tavalyi londoni olimpia nyitó- és záróünnepségén is elkápráztatta a közönséget, az év albumának járó díjat is bezsebelte Our Version of Events című debütálólemezével, amely 2012-ben a legnagyobb példányszámban elkelt brit korong volt a szigetországban.

Adele, tovább gyarapítva tetemes trófeagyűjteményét, a legjobb brit kislemezért járó szobrocskát vihette haza a legutóbbi James Bond mozi Skyfall című fülbemászó betétdaláért. Ben Howard az év feltörekvő brit előadója és az év brit férfi énekese díjával távozott a helyi idő szerint szerda este megrendezett ceremóniáról.

BritAwards Adele

A nemzetközi mezőnyökben a The Black Keys nevű amerikai rockbanda a legjobb csapat, Lana Del Rey amerikai énekes-dalszövegíró a legjobb női szólóénekes, míg honfitársa, az r'n'b énekes Frank Ocean a legjobb férfi előadó kategóriában vitte a prímet. Ocean volt az est egyetlen győztese, aki köszönetet mondott Damien Hirtsnek az idei trófeák pettyes dizájnjáért.

Az est folyamán a Coldplay vehette át a legjobb brit élő show-ért járó szobrocskát, amelyért mások mellett az alakulásának 50. évfordulóját tavaly nagyszabású turnéval ünneplő The Rolling Stonesszal szállt versenybe.

Kimaradt?