Jó hírt kaptak a Hargita megyei autósok

December 15-től kezdődően minden megyei útra érvényes szerződése van a megyei tanácsnak miután csütörtök késő estig tartó tárgyalást követően ideiglenesen szerződést kötöttek a Multipland Kft.-vel a többi 14 kis térségre is, amelyeken korábban az óvások miatt elhúzódott a procedúra – közölte Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája.

A tájékoztatás szerint ezzel a lépéssel ugyanakkor érvényét vesztik az ugyancsak csütörtökön aláírt együttműködési szerződések néhány helyi önkormányzattal, amelyről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalán számolt be korábban. A megyeelnök SMS-ben értesítette a polgármestereket a fejleményről.

Az ideiglenes és végleges szerződések ugyanazt tartalmazzák, és ugyanúgy kell teljesítenie a cégnek. Az ideiglenes szerződések oka, hogy még nem járt le az óvási időszak az újraértékelést követően. Ha december 18-ig nem nyújtanak be újabb óvást, megköthetik a végeleges szerződéseket.

GPS-sel követik a hókotrókat

„Ahogy korábban jeleztem, amint meglesz mind a 21 kisebb útcsoportosításra a végleges szerződés, akkor a nehézségekről, bajokról, felelősségekről - hivatalunkon belül és kívül - és mindenről, amiről nem beszéltünk és nem beszélhettem, majd részletes tájékoztatást fogunk nyújtani. Továbbra is az elsőrendű cél az út járhatóságának biztosítása, hogy ne kelljen egyetlen megyei utat se lezárni” – jelentette ki Borboly Csaba, megköszönve munkatársai hozzáállását.

A megyei tanács elnöke kijelentette, hogy mostantól az illető cég felelőssége a rá háruló megyei utak téli karbantartása és bízik benne felelősen fogja biztosítani az utak járhatóságát. A járművek műholdas helymeghatározó rendszerrel rendelkeznek (GPS), amely révén követik a mozgásukat, és ennek megfelelően számolják majd el az elvégzett munkát.

Hargita Megye Tanácsának diszpécser szolgálata továbbra is hívható az alábbi sürgősségi számon: 0266 207 774.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?