Tömegverekedés tört ki egy háromszéki faluban

Többen is megsérültek a háromszéki Bereckben egy tömegverekedés során. Három személy súlyos sérülésekkel került kórházba a hétvégén egy berecki kocsmában kezdődött, majd az utcán folytatódott tömegverekedés során – tájékoztatott Bartok Alexandru.Illuszráció forrása: reporterntv.ro

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője közölte: a rendőröket az 112-es sürgősségi hívószámon riasztotta egy személy, aki segítséget kért, mivel lakása előtt, az utcán botokkal felfegyverkezett személyek fenyegették családtagjait. A segítségkérést követően a település rendőre a helyszínre sietett, majd erősítést kapott a környéken járőröző más rendőri egységektől is.

Mint kiderült, a vita a helyi kocsmában kezdődött, ahol italozás közben két csoport összeszólalkozott. A vita az utcán folytatódott, és az egyik csoport bemenekült a lakásába, a másik csoport pedig a kezük ügyébe eső tárgyakkal felfegyverkezve a ház elé vonult. Amíg a bent lévők hívták a rendőrséget, a kintiek betörték a kaput, betódultak az udvarra, onnan fenyegették a háziakat. Időközben mások is csatlakoztak a két táborhoz, majd összeverekedtek.

A tömegverekedést a helyszínre érkező rendőrök fékezték meg. A konfliktus során három személy megsérült, őket a kézdivásárhelyi kórházba szállították orvosi ellátásra. A berecki tömegverekedés ügyében eljárás indult csend- és rendháborítás, ütlegelés, magánlaksértés és rongálás vádjával. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?