Több százan tüntettek ismét az igazságügyi törvények módosítása miatt

Több százan tüntettek szerda este a parlament előtt az igazságügyi törvények módosítása miatt.

A tiltakozók este nyolc után Románia és az Európai Unió zászlóival vonultak a parlament épülete elé. Többen közülük „Tolvajok”, „PSD, a vörös pestis”, „El a kezekkel az igazságszolgáltatásról” feliratú táblákat tartottak a magasba.

„Tolvajok”, „Le a korrupcióval”, „Gyógyszereket akarunk, nem fertőzött törvényeket” - skandálta egyebek mellett a tömeg.  A tüntetők megpróbálták lezárni az úttestet, de a csendőrök megakadályozták őket ebben.

Egy tüntetőt, aki nem volt hajlandó elhagyni az úttestet, bekísértek a csendőrök, 500 lejes bírságra számíthat. Egy másik tüntető azt állítja, hogy csaknem elütötte egy autó, amely a parlament udvaráról hajtott ki. Ebben az ügyben is kivizsgálást indítottak.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői kijöttek a tüntetők közé, akik tapssal fogadták őket. Dan Barna pártelnök bejelentette: sikerült megakadályozniuk azt, hogy a bírók és ügyészek jogállásáról szóló törvény módosításáról végszavazást tartsanak, és arra biztatta a jelenlévőket, hogy folytassák a tiltakozást.      

Tüntetés volt Kolozsváron is, ahol este hét óra után mintegy 200 személy gyűlt össze, hogy tiltakozzon az igazságszolgáltatás törvényeinek módosítása ellen. Az egybegyűltek kormányellenes feliratú táblákkal vonultak fel és Szociáldemokrata Párt (PSD) ellenes jelszavakat skandáltak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?