Ittas sofőrök okoztak baleseteket Hargita megyében a minivakáció alatt

Ittas vezetés miatt indult négy eljárás Hargita megyében, mivel az elmúlt szabadnapok alatt többen is úgy gondolhatták, hogy nemcsak a munka, hanem a közúti szabályok betartása alól is mentesülnek – közölte hétfőn a Hargita megyei rendőrség.

A december elsejéhez kötődő minivakáció alatt arra számítva, hogy a Hargita megyei, illetve az ott áthaladó autóvezetők is kirúgnak a hámból, a megyei rendőr-felügyelőség fokozottan jelen volt a közutakon, és a sebességmérés mellett ittassági teszteket is végeztek.

A négy szabadnap alatt négy autóvezetőt büntettek meg. Az egyik ittasan vezető személy a 36 éves székelyudvarhelyi M. G. volt, aki Kénos és Homoródszentmárton között, a 131-es megyei úton okozott közúti balesetet, amely csak anyagi károkkal járt. A férfi leheletében 0,69 mg/l alkoholmennyiséget mértek.

Szintén balesetet okozott a 45 éves korondi M. F., aki ittas vezetés következtében Felsősófalván, a 13/A országúton belerohant egy másik, szabályosan közlekedő autóba. A férfit megszondáztatták, és 0,58 mg/l alkoholkoncentrációt mértek a leheletében.

A másik két ittasan vezető férni nem okozott közúti balesetet, őket a rutinellenőrzések során szúrták ki a rendőrök: egyikük egy székelykeresztúri 20 éves fiatalember, P. S., akinél 0,80 mg/l alkoholmennyiséget mértek, míg a másikuk egy gyergyóditrói 35 éves ember, B. A., őt 0,72 mg/l kilélegzett alkoholkoncentrációval csípték el.

Mind a négy autóvezetőtől vérmintát is vettek, hogy pontosan megállapítsák, mennyi szeszes italt fogyasztottak, mielőtt a volán mögé ültek. Mindannyiuk ellen ittas vezetés vádjával indult ügyészségi eljárás a székelyudvarhelyi, illetve a gyergyószentmiklósi ügyészségen. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?