FRISSÍTVE: Amszterdamban felejtett hat utast a TAROM pótjárata

FRISSÍTVE: Leglább 12 órája az amszterdami Schiphol repülőtéren rekedt 120 utas, miután a TAROM Bukarest felé tartó járata meghibásodott, írja a Digi24.ro.

A repülő szombat este nyolc órakor szállt volna fel a holland fővárosból, de a kapitány bejelentette, hogy a gép technikai problémák miatt nem indul.Az utasok arra panaszkodnak, hogy a román légitársaság nem kommunikálta megfelelően a problémát, és nem biztosított szállást, így többen a repülőtéren, improvizált fekhelyen töltötték az éjszakát.

Romániai idő szerint vasárnap reggel tíz órakor a TAROM pótgépe indul Amszterdamból Bukarestbe.

FRISSÍTÉS 1: A TAROM kártérítést ad az Amszterdam-Bukarest járat utasainak, a légitársaság amszterdami képviseletének vezetőjét pedig leváltják, írja szállításügyi forrásokra hivatkozva az Agerpres hírügynökség. „A TAROM betartja a törvényeket és kártérítést ad az amszterdami járat utasainak. Az új ügyvezető igazgató (Wolff Werner-Wilhelm - szerk. megj) kérte az utasok listáját, hogy személyesen is kapcsolatba léphessen velük, de még nem kapta meg a listát. Ma arról döntött, hogy leváltja a TAROM amszterdami képviseletének vezetőjét” - mondták a források. A TAROM létrehozott egy krízishelyzeteket kezelő csoportot az Amszterdam-Bukarest járat miatt. 
FRISSÍTÉS 2: A meghibásodott Amszterdam-Bukarest járat hat utasa, akik szállodában töltötték az éjszakát a holland fővárosban, lemaradtak a vasárnap reggeli pótgépről, mert a román légitársaság képviselője nem értesítette őket időben, írja a Digi24.ro. Az „ottfelejtett” csapatban egy várandós nő is van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?