Felfüggesztették a Kelemen-havasokban eltűnt személy keresését

Ideiglenesen felfüggesztették a Kelemen-havasokban annak a személynek a keresését, akit elsodort a lavina. A kedvezőtlen időjárás miatt a mentőegységek is veszélybe kerülhetnek, nyilatkozta Ion Burlui, a Suceava megyei készenléti felügyelőség vezetője.

"Fennáll a veszélye, hogy a mentőcsapatokat egy újabb lavina sodorja el. A hóréteg állapota nem engedi meg, hogy ismét elinduljunk az eltűnt személy keresésére. Helyenként 4-5 méter a hóréteg vastagsága" - mondta Burlui.

Pénteken három személyt sodort el a Kelemen-havasokban keletkezett lavina, közülük kettőt megtaláltak. Egy 36 éves tűzoltót életben találtak, a második személy, egy nő életét egyórás újraélesztés után sem sikerült megmentetni.A Suceava megyei felügyelőség vezetője elmondta, hogy két lánctalpas gépjárművet is küldtek a helyszínre, továbbá olyan fényforrásokat is felszereltek, amelyek jól megvilágítják a területet, hogy könnyebb legyen a keresés.Oli, a felügyelőség nyomkereső kutyája is részt vesz a mentőakcióban, mondta a katasztrófavédelmis.

Három személyt, köztük két tűzoltót sodort el a lavina a Kelemen-havasokban. A három személy egy román nemzeti zászlót próbált meg kitűzni a nemzeti ünnep alkalmából.A két tűzoltó - Burlui elmondása szerint - a dornavátrai tűzoltó-parancsnokságnál dolgozik. Ennek a parancsnokságnak a munkatársai 2013 óta minden évben kitűzik a Kelemen-havasok négy csúcsára a román nemzeti lobogót.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?