Hihetetlen jelenetek játszódtak le egy romániai iskolában

Fizikailag bántalmaztak és megaláztak az óráján egy tanárnőt egy Teleorman megyei iskola nyolcadikos diákjai. A jeleneteket az egyik tanuló filmezte, az osztály végig röhécselt.

A tanárnő képtelen volt fegyelmezni a diákokat a polgári nevelés órán. El akarta hagyni az osztálytermet, de két fiú ebben megakadályozta. Egyikük elállta az ajtót, a másik a pedagógus fenekét, hátát csapkodta, trágárul szidalmazta. Az osztály röhécselve követte a jeleneteket, senki sem akadályozta meg a tanárnő megalázását. A videó itt tekinthető meg.

Liviu Pop oktatási miniszter pénteken a Facebook-oldalán reagált a történtekre. Szerinte a tanároknak és a szülőknek össze kellene fogniuk azért, hogy ne fordulhassanak elő ilyen incidensek a hazai iskolákban. „Több nevelésre van szükségünk a családon belül, az iskolában és az iskolán kívül” – írta a tárcavezető.

A Teleorman megyei tanfelügyelőség vizsgálja az esetet. Az iskola igazgatója szerint az áldozat egy helyettesítő tanár, aki soha nem tudott fegyelmet tartani az óráin.

Kimaradt?