Hatalmas medvét lőttek ki Hargita megyében

Kilőtték Hargita megyében a második medvét is. Mint ismeretes, a székelyföldi megyében hat egyed ártalmatlanítására van idén lehetőség, eddig ez a második medve, amivel végeztek.

Az elmúlt években sok háziállatot elpusztított a múlt héten kilőtt nagyvad. Az 517 pontos trófeát Egyed Zsolt gyergyószentmiklósi vadász terítette le. A medve 47 szarvasmarhát és több mind 100 juhot ölt meg az elmúlt három évben, és évekig tartott rettegésben három települést – írja Facebook-oldalán a vadász, aki a leterített nagyvadról is megosztott egy képet.

A vadász kifejti azt is, hogy a vadak megfigyelésére alkalmas kamera által készített felvételek és fényképek bizonyítják, hogy ez a medve volt az, amelyik a környező falvakban garázdálkodott évekig. Egyed Zsolt szerint sajnálatos, hogy évek kellett elteljenek ahhoz, hogy engedélyezzék a medve kilövését.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az egyre hidegebb idő miatt a vadászok dolga is nehezebbé vált, hiszen a medvék egyre kevesebbet járnak az erdőben, téli pihenésükre készülve. 

Kapcsolódók

Kimaradt?