Az RMDSZ orvosolná a nyugdíjtörvény méltánytalanságait

A képviselőház plénuma hétfő este visszaküldte a munkaügyi bizottsághoz Kerekes Károly és Máté András Levente RMDSZ-es parlamenti képviselők törvénykezdeményezését, amely orvosolni próbálja a volt I-es munkacsoportban dolgozó személyzet egy részét ért méltánytalanságot a nyugdíjazásuk során.

Az említett kategóriát az új nyugdíjtörvény 2011. január 1-től ugyanabban a korkedvezményes nyugdíjazásban részesíti, mint akik a volt II-es munkacsoportban tevékenykedtek.

Kerekes Károly kifejtette: 2012 októberében a közelgő parlamenti választások miatt már nem kerülhetett sor azon törvénykezdeményezésem elfogadására, mely megszüntette volna azt a diszkriminációt. Most, az új parlamenti ciklusban újból napirendre tűzték a tervezetet.

Hétfőn, a képviselőház késő délutáni plenáris ülésén a szakbizottság elnöke a kormánykoalíció nevében kérte, hogy a tervezetet küldjék vissza a parlamenti szakbizottságba. Kérését nem indokolta, de aláhúzta, hogy nagyon jó tervezetről van szó. Feltételezhető, hogy a kormánykoalícióban egymástól eltérő vélemények vannak a tervezetről, amelynek vitáját két hétre elnapolták a képviselőházi szakbizottság elnökének javaslatára.

Kimaradt?