Kamionnal ütközött egy autóbusz, sok sérült

Kamionnal ütközött egy autóbusz a Máramaros megyei Farkasrév településen. A figyelmetlen előzés és az elsőbbségadás elmulasztása okozta a bajt.

A buszon hozzávetőlegesen ötvenen utaztak, a katasztrófavédelem illetékesei szerint eddig 17 sérültről érkezett jelentés – ketten súlyos állapotban vannak.  A busz egyik utasát a roncsok közül kellett kimenteni, eszméleténél volt, amikor átadták a mentősöknek.

A rohammentő-szolgálat és a megyei mentőszolgálat több egységét is a helyszínre vezényelték, a hatóságok vörös beavatkozási tervet léptettek érvénybe.

FRISSÍTÉS: A figyelmetlen előzés és az elsőbbségadás elmulasztása okozta a balesetet. A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Florina Meteş szerint egy teherautó sofőrje vélhetően egy bal oldali mellékutcába akart lekanyarodni, ezért megállt az úton, hogy elsőbbséget adjon a szemből jövő járműveknek.

Az autóbusz megpróbálta megelőzni, de nem bizonyosodott meg arról, hogy ezt biztonságban megteheti, és ütközött a szemből jövő billenős teherautóval.

A rendőrség szerint a balesetben érintett egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt.

Kimaradt?