Székely termékek elleni hajsza: feljelentést tesz Korodi Attila

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóságnál tesz feljelentést Korodi Attila, az RMDSZ Hargita megyei képviselője a Fogyasztóvédelmi Hivatal Brassói Regionális Felügyelőségének szombati, a csíkszeredai Hagyományos és helyi termékek vásárán tartott ellenőrzésével kapcsolatosan.

Korodi a képviselőház keddis ülését megelőző politikai nyilatkozatában elfogadhatatlannak nevezte az országos és a Fogyasztóvédelmi Hivatal Brassói Regionális Felügyelőségét reprezentáló küldöttség magatartását, akik rajtaütésszerűen jelentek meg a székelyföldi vásáron, mégpedig az országos sajtó kíséretében.korodi

„Ahelyett, hogy az őstermelőket, a kistermelőket abban segítsék, hogy állategészségügyi szempontból megfeleljenek az elvárásoknak, a fogyasztóvédelmi hivatal képviselői pénzbírsággal és a kereskedelmi engedélyek megvonásával fenyegetőztek az általuk odahívott országos média előtt" – részletezte Korodi a történteket, majd elmondta, hogy Claudiu Sorin Susanu, a Fogyasztóvédelmi Hivatal Brassói Regionális Felügyelőségének főfelügyelőjének a magatartása túllépett minden erkölcsi határt, feszültséget gerjesztve a vásárosok, illetve a megyei önkormányzat képviselői között.

Korodi felszólalásában azt is elmondta, hogy a közalkalmazott elfogadhatatlan viselkedése miatt interpellációt intéz az Országos Fogyasztóvédelmi Hatósághoz, illetve belső kivizsgálást kér a főfelügyelő kompetenciáját és viselkedését illetően.

„A közalkalmazottak hatásköreit, felelősségeit szabályozó törvény által megfogalmazottak szerint minden közalkamazottnak kötelessége becsületesnek, jóhiszeműnek lennie, valamint köteles tevékenységét erkölcsi integritással és professzionalizmussal végeznie. A főfelügyelő úr messzemenően túllépte ezeket. " – vélekedett a Hargita megyei képviselő.szekely2

Korodi megemlítette azt is, hogy az ellenőrzést megelőzően a kihelyezett Hargita megyei fogyasztóvédelmi hivataltól felszámolt bérleti költségek miatt konfliktushelyzet alakult ki Hargita Megye Tanácsa és a Fogyasztóvédelmi Hivatal Brassói Regionális Felügyelősége között. A bérleti költséget a megyei önkormányzat, mint minden más közintézménytől, tőlük is igényli.

Korodi hangsúlyozta azt is, hogy meglátása szerint az ellenőrzés pillanata azért is furcsa, mert éppen a székely zászló kapcsán kialakult "álságos vita kellős közepén" történt.

Kimaradt?