Sajátos módon jelentette be a polgármester a szemetelési adó bevezetését

Szemetelési adót vezetne be Focșani polgármestere. Az erre vonatkozó határozattervezetet Cristi Misăilă a városi tanács keddi ülésén ismertette, példával illusztrálva az intézkedés szükségszerűségét.

Az elöljáró tájékoztatása szerint a természetes személyeknek évi 6 lejt, az intézményeknek és cégeknek alkalmazottanként 10 lejt kell majd fizetniük évente. Az intézkedést azzal indokolta, hogy a focșani-iak rengeteget szemetelnek: cigarettacsikkeket dobnak a földre, tökmaghéjat köpködnek az utcán. A városnak pedig nagyon sok pénzébe kerül a köztisztaság fenntartása.

Hogy szavainak nyomatékot adjon, a polgármester a földre öntötte egy zacskó napraforgómag tartamát, majd behívott egy takarítónőt, hogy seperje össze. Közben megjegyezte, hogy a napraforgómag 6 lejbe került, ami nem túl nagy összeg egy átlagpolgár számára, viszont a feltakarítása idő- és energiaigényes.

Újságírói kérdésre Cristi Misăilă elismerte, hogy a kis keresetű családok számára akár a 6 lej is sok pénzt jelent, majd közölte: bizonyos kategóriájú személyeket adókedvezményben részesítenének.

Kapcsolódók

Kimaradt?