Vadállattá változott civilben a román rendőr

Felvételek kerültek a YouTube-ra csütörtökön egy sofőrről, aki egy bukaresti sugárúton a forgalommal szemben hajtott, majd amikor erre figyelmeztették, kiszállt az autóból, és bottal hadonászva fenyegetőzött. Kiderült, hogy rendőr az illető.

A fedélzeti kamerás felvételek korábban készülhettek, de csak most kerültek nyilvánosságra. A hírtelevíziók által is sugárzott videón látható, hogy az egyik bukaresti sugárúton hatalmas kocsisor alakult ki az egyik kereszteződésnél. Egy haszongépjármű sofőrje elvesztette a türelmét, és a forgalommal szemben hajtva elhaladt a gépkocsioszlop mellett.

Egy darabig nyugodtan haladt, ám emberére talált: egy szemből jövő autós – a bukaresti sajtó szerint egy nő – elállta a sávját, és nem volt hajlandó elengedni. A férfi rendkívül agresszívan reagált a váratlan akadályra. Kiszállt a furgonjából, majd egy bottal hadonászva, fenyegetőzve közeledett az útját elálló autóshoz. Majd meggondolta magát, visszaült a járművébe, hátratolatott, kikerülte az akadályt, és egy másik sávon folytatta az útját, továbbra is a forgalommal szemben haladva.

A bukaresti rendőrség hivatalból vizsgálatot indított az ügyben, és rövid idő alatt azonosította a felvételeken látható férfit. Közölték, hogy a fővárosi rendőrségi fogda egyik alkalmazottjáról van szó, akivel szemben „a törvényeknek megfelelően” el fognak járni.

„Nyilvánosan elismerjük, hogy ez a férfi az alkalmazottunk. Ám ezt a magatartást nem toleráljuk és nem is fogjuk tolerálni egyetlen rendőr esetében sem. Elnézést kérünk a történtekért” – olvasható a rendőrség csütörtöki közleményében.

Kimaradt?