Ilyen lesz az időjárás a hét végén

Borús, csapadékos időjárást jósolnak a hét végére a meteorológusok. A hegyekben havazhat is.

Pénteken az észak-nyugati és a központi országrészben alig bukkan elő a nap a felhők mögül, máshol csak időszakosan borul be az ég. Esőre elsősorban Máramarosban és Erdély egyes vidékein lehet számítani. A Keleti- és a Déli-Kárpátok magaslatain havas eső és havazás is lehetséges. A nappali hőmérséklet 9 és 16 hat fok között ingadozik, éjszaka 1 fokra hűlhet le a levegő.

Szombaton enyhe felmelegedés következik, a sokéves átlagnál valamivel magasabb hőmérsékleti értékekkel: nap közben 16 fok is lehetséges, a Kárpátok bizonyos részein azonban mínusz 2 fok is lehet. A nap folyamán elsősorban az észak-nyugati országrészben várható borús idő és csapadék, éjszaka folyamán pedig dél-nyugaton is. A hegyekben 1800 méter fölött havas eső, havazás várható. Hajnali ködképződés is lehetséges.

Vasárnap folytatódik a felmelegedés. A nap folyamán az északi és dél-nyugati megyében borús, csapadékos lesz az idő, az eső éjszaka átterjed a központi és észak-nyugati régiókra is. Nap közben a hőmérséklet 10 és 19 fok között váltakozik majd, éjszaka a Kárpátokban is legfennebb csak 1 fokra hűl le a levegő.

Kimaradt?