Elnyelte a föld a tévedésből szabadon bocsátott elítéltet

Szolgálati hanyagság miatt in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indított a giurgiui bírósági ügyészség, miután tévedésből kiengedtek a giurgiui börtönből három fogvatartottat.

Cristian Şuţă rendőrségi szóvivő elmondta, a tévedésből szabadon bocsátott elítéltek közül kettőt visszavittek a börtönbe, a harmadikat - egy Vaslui megyei férfit - azonban nem találják a hatóságok.

Mint korábban írtuk, a félreértést az okozta, hogy első fázisban rosszul számolták ki azt, hogy az elítéltek büntetéséből hány napot kell elengedni a 2017/169-es törvény alapján. Mint ismeretes, ez a jogszabály arról rendelkezik, hogy minden, nem megfelelő fogva tartási körülmények között letöltött 30 napért 6 napot elengednek a foglyok büntetéséből.

A három elítélt közül kettőt - az egyiket nemi erőszakért, a másikat rablásért zárták be - elfogtak és ismét rácsok mégé zártak. A harmadik bűnöző, akit kiskorúakkal való emberkereskedelemért ítéltek el, továbbra is szabadlábon van.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?