Tragédia a Zsil völgyében: a felszínre hozták a három munkás holttestét

A felszínre hozták a katonai tűzoltók a Petrozsény közelében történt munkabaleset áldozatainak holttestét. A három férfi egy vasúti hídnál dolgozott, amikor rájuk omlott a föld.

A Hunyad megyei készenléti felügyelőség sajtószóvivője, Claudiu Achim tájékoztatása szerint a munkások 52, 58, illetve 63 évesek voltak.

Szemtanúk szerint a földomláskor egy körülbelül háromtonnás szikladarab is aláhullott; több mint húsz katonai tűzoltó dolgozott a holttestek kiemelésén. A munkaügyi felügyelőség illetékesei szerint a munkások egy Bákó megyei, oneşti-i cég alkalmazásában álltak.

Eljárás indult az ügyben

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint a munkabiztonsági és munka-egészségügyi intézkedések elmulasztása, illetve be nem tartása miatt indult in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárás.

A nyomozást közösen végzi a vasúti rendőrség és a Hunyad Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség, a petrozsényi ügyészség irányítása alatt - nyilatkozta a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Bogdan Niţu.

Kapcsolódók

Kimaradt?