A Republic frontemberét kínozza a szíve

Leállt a keringése, ezért újra kellett éleszteni a Republic együttes frontemberét. Bódi László, avagy Cipő péntek hajnalban került kórházba, hirtelen szívritmuszavar lépett fel nála, amelynek következtében elveszítette eszméletét. Szerencsére a segítség időben érkezett, így a szívét sikerült újraindítani, a jövő azonban egészségügyileg egyelőre bizonytalan.

Cipo CZ

– Cipő még mindig mélyaltatásban fekszik az intenzív osztályon, miután újra kellett éleszteni, mert leállt a keringése – mondta a Blikknek a zenekar menedzsere, Abella Miklós. – A következő pár napban az orvosok sem tudnak többet tenni. Infúziót kap, az állapotától függ, hogy mikor ébresztik fel. A mostani álláspont szerint csütörtökig várnunk kell – tette hozzá a menedzser, aki azt is elárulta, Cipő gyerekkora óta küzd szívnagyobbodással, komolyabb problémákkal azonban először négy évvel ezelőtt kellett szembenéznie.

repiblic cipo

2009-ben az énekesnek egy sztentet – azaz egy fémhálót – ültettek be a szívébe, miután Cipő egy zenekari próba alkalmával hirtelen rosszul lett. Ezek után azonnal egy rohammentő szállította kórházba. Akkori orvosa, dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója szívizomgyengeséget, kisebb infarktust és előrehaladott koszorúérbetegséget állapított meg nála. A zenekar menedzsere úgy nyilatkozott, jelen esetben nincs szó infarktusról, Cipő mostani állapotát a szívritmuszavar okozta.

– A szívnagyobbodásnak több formája is létezik, de a lényegük, hogy ritmuszavarral járnak, és hirtelen szívmegállást okozhatnak. Jelen esetben ez történhetett, hogy leállt a szív és a légzés, amelyet újraindítottak. Szerencsére fel lehet ebből a betegségből épülni, gyógyszerekkel szabályozható a szívritmus – nyilatkozta a Blikknek dr. Kóczán István.

republic csapat

A zenekarral együtt Abella Miklós is ebben bízik, miközben természetesen mindannyian (beleértve a rajongókat is) aggódnak a frontember egészségéért.

„Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig kell altatni, nyilván azért van erre szükség, hogy pihentebb állapotba kerüljön, mint volt. Szerencsére operálni nem kellett, de néhány koncertet lemondtunk – a tudtán kívül. Azért hangsúlyozom ezt, mert ha nem lenne mélyaltatásban, ő egészen biztosan nem engedte volna, hogy egyetlen fellépés is elmaradjon" – mondta Boros Csaba, az együttes basszusgitárosa a Borsnak.

Kimaradt?