FRISSÍTVE - Robbanásveszély az állomáson, 800 méteres körzetben evakuálták a lakosságot

FRISSÍTVE: Füstölni kezdett kedd este egy vagon a Prahova megyei Breaza Nord állomáson. A vasúti kocsiban ammónium-nitrátot szállítanak, ezért a lakosságot 800 méteres körzetben evakuálják.

A Prahova megyei készenléti felügyelőség (ISU) szóvivője, Raluca Vasiloae tájékoztatása szerint a tehervonat 25 kocsiból áll, a füstölő vagon a vonat közepénél van.

A tűzoltók a vagon lehűtésén dolgoznak. A SMURD egy autója is a helyszínre érkezett. A vasúti vonalon megszakították az áramellátást. A vasúti forgalom szünetel a Brassó-Bukarest szakaszon - közölte a vasúti rendőrség.

FRISSÍTÉS: A tüzet eloltották

A tűzoltók több mint kétórás akcióval eloltották kedd este Breazán az ammónium-nitrátot szállító vagonban kiütött tüzet. A kilakoltatott emberek visszatérhetnek otthonaikba. Az ISU szóvivője, Raluca Vasiloae arról számolt be, hogy a vagonban három darab, egyenként 600 kilogrammos megolvadt ammónium-nitrátot tartalmazó zsákot találtak. 

A környékről, egykilométeres körzetben 56 személyt lakoltattak ki házaikból, akiket mentőkkel és kisbuszokkal a helyi sportcsarnokba szállítottak.  A helyszínen öt tűzoltókocsi és 70 tűzoltó dolgozott. A vonat Marosvásárhelyről a ploieşti-i rendező-pályaudvarra tartott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?