Ne felejtse el vasárnap átállítani az óráját

Vasárnap Románia áttér a téli időszámításra. Ezért hajnalban 4 órakor 3 órára kell visszaállítani a mutatókat. Azon az éjszakán így 60 perccel többet alszunk. Március utolsó vasárnapján térünk vissza a tavaszi időszámításra.

A Román Vasúttársaság (CFR) személyszállító részlege pénteken közleményben emlékeztetett: nem fogja befolyásolni a vonatok menetrendjét a téli időszámításra való áttérés. E szerint vasárnap hajnali 4 óráig - amely 3 óra lesz - a nyári időszámítás szerint indulnak el a vonatok, 4 óra után pedig a téli időszámításnak megfelelően.

Azok a szerelvények, amelyek a nyílt pályán haladnak az óraátállításkor, a legközelebbi állomáson fognak várakozni azért, hogy a megváltozott időszámításhoz igazodjon a menetrendjük. Amennyiben az óraátállítás a végállomáshoz közel éri őket, folytatják útjukat.

Tekintettel arra, hogy a szomszédos országok is október 29-én térnek át a téli időszámításra, a Moldovai Köztársasággal, Magyarországgal, Szerbiával, Bulgáriával és Ukrajnával közös határon át is a menetrend szerint közlekednek a vonatok

Kapcsolódók

Kimaradt?