Temesvár polgármestere: nevetség tárgyává teszem az Enelt egész Európában

Temesvár polgármestere bevallása szerint "egész Európában, minden létező csatornán" nevetség tárgyává teszi az Enel áramszolgáltatót a rendszeres és egész lakónegyedeket érintő áramszünetek miatt. Nicolae Robu azt állítja, az önkormányzat keresi a módját annak, hogy beperelje a vállalatot, és kártérítést követeljen.

"A mi városunk volt az első Európában, ahol bevezették az utcai közvilágítást, az Enel azonban minden este sötétségben hagy bennünket. (...) Botrányos és megengedhetetlen, ami történik, főleg a város déli részén, de más városrészeken is gyakori az áramszünet. Ez a gépkocsivezetők számára is veszélyes, és a bűnözők is szeretnek jönni-menni a sötétben. (...) Nevetség tárgyává teszem ezt a vállalatot egész Európában, minden létező csatornán" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Robu.

Az elöljáró hozzátette, nem áll módjában intézkedéseket hozni az áramszolgáltató vállalat ellen, mivel ez az egyetlen, amelyik elosztó hálózattal rendelkezik a megyében. Robu szerint nem helyénvaló, hogy az állam nem bírságolhatja meg a hasonló kihágásokon ért szolgáltatókat. "Nincs rosszabb a privát monopóliumnál" - tette hozzá az elöljáró.

Robu rámutatott, az önkormányzat megpróbálja megtalálni a módját annak, hogy beperelje a vállalatot, és kártérítést kérjen.

Kapcsolódók

Kimaradt?