FRISSÍTVE - Fejlövéssel öltek meg a rendőrök egy fatolvajt Maros megyében

FRISSÍTVE: Menekülő fatolvajokra lőttek rá a rendőrök vasárnap délután Maros megyében. Egy férfi belehalt a sérüléseibe – számolt be híradójában az Antena1. A rendőrség megerősítette a hírt. A férfi fejlövéssel került sürgősségre.

Az eset a csatorna értesülései szerint Magyarfülpös közelében történt. A rendőrök tetten érték a fatolvajokat, akik menekülni kezdtek. A rendőrök fegyvert használtak, hogy megállítsák őket, egyikük halálos sebet kapott, többen közülük megsérültek.

FRISSÍTÉS1: A rendőrség megerősítette a hírt

A Maros megyei rendőrség szóvivője, Andreea Pop az Agerpres hírügynökségnek megerősítette: a rendőrök lelőttek egy fatolvajt, aki nem állt meg a felszólításukra. A Beresztelke közelében történt halálesetet a Maros megyei törvényszéki ügyészség vizsgálja.

A szóvivő elmondta, a hatóságokat a 112-es segélyhívó számon értesítették arról, hogy fatolvajok garázdálkodnak a község szélén lévő erdőben. Rendőrökből és erdőfelügyelőkből álló csoport vonult ki a helyszínre.

Andreea Pop tájékoztatása szerint mindössze egyetlen személyt értek tetten, amint lopja a fát. A férfi a rendőrök felszólításáran nem állt meg, és menekülés közben lelőtték. A szóvivő arról nem nyilatkozott, hogy eldördült-e figyelmeztető lövés, mielőtt a rendőrök halálos sebet ejtettek a fatolvajon.

FRISSÍTÉS2: Fejlövéssel került a sürgősségre

Bartos Apor, a marosvásárhelyi sürgősség (UPU) orvosa az Antena1 televíziónak elmondta, a férfinek fejlövése volt, és kómában került hozzájuk. Azonnal műteni vitték, de az életét nem sikerült megmenteni. Másfelől a csatorna arról számolt be, hogy a rendőrök figyelmeztető lövést is leadtak, mielőtt rálőttek volna a falopással gyanúsított férfira.

Kapcsolódók

Kimaradt?