Megölte 5 éves kislányát egy Botoşani megyei férfi

Őrizetbe vettek vasárnap az ügyészek egy 34 éves Botoşani megyei férfit, aki szombat este megölte az 5 éves kislányát.

A gyilkosság a Vânători nevű faluban, a gyanúsított otthonában történt – számolt be az Agerpresnek Valeriu Chihaia, a botoşani-i törvényszéki ügyészség szóvivője. A vádhatóság az előzetes letartóztatását fogja kérni a bíróságtól.

A helyi sajtó beszámolói szerint a férfi szombaton napszámosként dolgozott a faluban, hazatérve pedig inni kezdett. Jó kedve lett, és teljes hangerővel bömböltetett a zenét a házban. Élettársa kérlelni kezdte, hogy halkítsa le a zenét, amire a férfi rendkívül agresszíven reagált. Ütlegelni kezdte a nőt, majd kést ragadott, hogy megölje.

Ugyanabban a házban lakik a férfi anyja is, aki meghallotta az asszony segélykiáltásait, berontott a szobába, és sikerült kiszabadítania a fia szorításából. Mindketten kimenekültek az udvarra, ahová kisvártatva kilépett a férfi is, aki azt motyogta, „rosszat tettem”, majd lefeküdt aludni. A két nő vérben fagyva találta az 5 éves kislányt az ágyában. A férfi leszúrta a gyermekét.

A riasztott mentősök a kislány életét nem tudták megmenteni. A férfit vasárnap hajnalban szállították rendőrségi fogdába. 

Kimaradt?