Mélybe vetette magát egy román lány a londoni Szent Pál-székesegyház kupolájából

A mélybe vetette magát a londoni Szent Pál-székesegyház kupolájának 30 méter magasan húzódó, belső körfolyosójáról, az úgynevezett Suttogó-folyosóról (Whispering Gallery) egy 23 éves romány lány. Szívbemarkoló búcsúüzenetet hagyott hátra édesanyjának – számolt be a brit sajtó.

„Nagyon sajnálom, hogy ekkora szomorúságot okozok neked, édesanyám. Természetes dolog, hogy bántson téged, ami történt, de ne légy szomorú miattam, nekem most már jó, jó helyen vagyok. Magamért tettem, menekülnöm kellett. Minden, ami a múltban történt és ami most van kibírhatatlan számomra. Egy ideig nehéz lesz neked nélkülem, de aztán rendbe jössz. Gondolj arra, hogy most már jó nekem. Nagyon szeretlek. (...) Köszönök mindent” – írta a kezében talált búcsúüzenetében Lidia Drăgescu.

A helyszínre kiszálló rendőrök egy második búcsúüzenetet is találtak a kezében. Ebben azoktól kért bocsánatot, akiket szemtanúi voltak elkeseredett tettének. „Az emberek nem azért jönnek ide, hogy egy halottat lássanak. Nagyon sajnálom, hogy ilyen látványban részesültetek, menjetek és éljétek boldogan az életeteket” – írta..

A lány 5 évvel korábban költözött családjával Nagy-Britanniába. Középiskolai tanulmányai után közgazdaságtant hallgatott és közben édesanyjával együtt egy munkaközvetítő céget alapított.

A búcsúüzenetek megtalálása után a londoni rendőrség lezártnak tekintette az ügyet, nem indított nyomozást. 

Kimaradt?