Kitervelte Pistorius barátnője Bálint-napi „kivégzését"?

A dél-afrikai rendőrség kizárta a barátnője lelövése miatt letartóztatott Oscar Pistorius feltételes szabadlábra helyezését, azaz nincs az az óvadék, amelynek letétele után szabadon engednék az olimpikont.314614 1 lightbox 511ce4c6b4016

Pistoriust az eredeti tervek szerint csütörtökön 13 órakor hallgatta volna ki a bíróság. Előtte vérvizsgálatra vitték, hogy kiderüljön, volt-e kábítószer vagy alkohol a szervezetében a gyilkosság elkövetésekor.

Pistorius a Daily Mailnek a londoni olimpia ideje alatt adott interjújában elmondta, több fegyvert is tartott a házában, mert Dél-Afrikában annyira rossz a közbiztonság, hogy erre szükség van.

Csütörtök délután bejelentették, az eredeti tervekkel ellentétben péntek reggel tartják meg Oscar Pistorius bírósági meghallgatását Pretoriában, méghozzá előre megfontolt gyilkosság vádjában.

Reeva-640x439A helyi rendőrség közben cáfolta, hogy tőle származik az az információ, amely szerint Pistorius betörőnek nézte barátnőjét, és ezért lőtte le. A szomszédok vallomásai szerint gyakoriak voltak a verekedések, illetve tény, hogy a címre már többször ki kellett menniük a rendőröknek családon belüli perpatvar miatt.

Mindez erősíti a feltételezéseket, amelyek szerint Pistorius előre megfontolt szándékkal követte el a gyilkosságot.

A hírek szerint négy lövéssel végzett Steenkamppal, aki halála előtt a Valentin-napra és a nőkkel szembeni erőszak elleni kampányra készült.

Kimaradt?