Ismét gazdátlanul kóborló lovak okoztak balesetet Hargita megyében

Két lovat gázolt el egy gépkocsi vasárnap reggel a Hargita megyei Máréfalván.

A község csíkszeredai kijáratnál történt balesetben mindkét állat elpusztult – számolt be több szemtanú az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban. Arról nincsenek információk, hogy emberek is megsérültek volna.

Az utóbbi időben rendszeresek a gazdátlanul kóborló állatok okozta közúti balesetek Hargita megyében. „6:30 kor 3 lovat láttam Máréfalván, Csíkszereda fele. Álltak egymás után libasorba. Kiszámíthatatlan az állatok viselkedése, nem az autóst kell hibáztatni. Neki most van elég gondja!” – írta a baleset kapcsán a Facebook-csoport egyik tagja.

Egy másik hozzászóló szerint a gazdátlanul kóborló állatok állandó problémát jelentenek az autósoknak a régióban. „Csütörtök este 20:30 körül 8 darab lovat számoltam meg egy kápolnási ház előtt kóborolni, visszautamon úgy 23:30 környékén ugyanott tehenek borjaikkal...” – írta a balesethez fűzött kommentjében.

Arról is beszámolt, hogy két éve Kalibáskőn ütött el egy lovat motorral úgy, hogy egy 90-el járható szakaszon 80 km/h-val érkezett egy panzió elé. Ott egyszerre három ló szökött elé az útra, mert a haragos gondnok kikergette őket a portájáról. „A baleset elkerülhetetlen volt. Egyet kikerül nehezen az ember, de egyszerre hármat esélytelen” – olvasható a Facebook-csoportban.

A román KRESZ szerint a felügyelet nélkül hagyott állatok által okozott autós károkat az állatok gazdájának kell megtérítenie.

Kapcsolódók

Kimaradt?