Nem árulhatott bazsalikomot, ezért felmászott a városháza tetejére egy ortodox hívő

Felmászott egy férfi szerda reggel a iaşi-i Roznovanu palotára, amelyben a város polgármesteri hivatala is működik. Elmondása szerint azért tiltakozott ily módon, mert nem engedélyezték, hogy a Szent Piroska-búcsúra érkező zarándokoknak bazsalikomot árusítson. 

A férfi elégedetlen volt, hogy Moldova és Bukovina érsekségének képviselői nem adtak neki engedélyt bazsalikom árusítására a búcsú idején. A helyszínre rendőrök és csendőrök is érkeztek, a férfi azonban csak akkor volt hajlandó lemászni az épületről, ha beszélhet a város polgármesterével, Mihai Chiricával. 

A polgármester kiment az épület elé, és megkérte a tiltakozót, hogy másszon le, majd behívta irodájába, hogy egy tea mellett beszélgessenek a helyzetéről. A férfi ezt követően lemászott az épületről. 

"Nem úgy tűnik, hogy problémái lennének a törvénnyel, megértettem a szinte kétségbeesett helyzetét a gyerekei miatt. Nem a legtermészetesebb módszer a problémák megoldására, hogy felmássz egy állványzatra, de az a fontos, hogy sikerült megoldást találnunk a helyzetére. Megkértem a rendőrség és a helyi rendőrség képviselőit, hogy ne büntessék meg, mert nem tudná kifizetni a bírságot és csak súlyosbítanánk a helyzetén" - nyilatkozta Mihai Chirica a beszélgetésüket követően. 

Kimaradt?