FRISSÍTVE: Ittas sofőr okozott balesetet Székelyudvarhelyen

FRISSÍTVE: Összeütközött két személygépkocsi kedd este Felsőboldogfalva és Székelyudvarhely között.

Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban közzétett információk szerint egy Fiat és egy VW Passat balesetezett. Állítólag azért ütköztek össze, mert a Fiat vezetője, egy 50 éves székelyudvarhelyi férfi hirtelen kikerült egy gödröt, és átkerült a szemközti sávra.

A Facebook-csoportban egy szemtanú azt állította: a balesetben a székelyudvarhelyi sofőr súlyosan megsérült, kómában van. A másik autónak három csíkszeredai utasa volt, akiknek nem esett komolyabb bajuk.

FRISSÍTÉS: Lapunk Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőtől érdeklődve megtudta: az 50 éves székelyudvarhelyi V. A. ittasan vezetett, és a szemből érkezők sávjára hajtva ütözött 29 éves csíkszeredai sofőr autójával. Ezt követően járműve elhagyta az úttestet és az árokba borult.

A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség közleménye szerint 0,78 mg/l-es légalkohol-szintet mértek a balesetet okozó sofőrnél, aki egyébként könnyebb sérüléseket szenvedett. Ittas vezetés és meggondolatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával bűnüldözési eljárás indult ellene.

Korábbi értesüléseinkkel ellentétben tehát a rendőrség nem tud súlyos sérülésről, kómába esett áldozatról.

Kapcsolódók

Kimaradt?