Világháborús robbanólövedékeket találtak Gyimesközéplokon

Egy fel nem robbant második világháborús bombához riasztották hétfőn délután a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség tűzszerészeit Gyimesközéplokon. A sínek közelében a vasúti alkalmazottak éppen a vasúti sorompó javításán dolgoztak, amikor ráakadtak a lövedékre.

A munkások riasztották a tűzoltóságot, és a tűzszerészek a helyszínre siettek, hogy elszállítsák a lövedéket, illetve felkutassák a környéket további robbanószerkezetek után. A munkájuk nem volt eredménytelen, ugyanis végül hét 120 milliméteres második világháborús bombát találtak.

A tűzszerészek a megfelelő óvintézkedések mellett elszállították és ideiglenesen biztonságos helyre vitték az aknagránátokat, amelyeket ezután hatástalanítanak. Idén ez volt a 14-ik alkalom Hargita megyében, hogy a tűzszerészeket régi, de megtalált robbanószerkezetekhez riasztották – közölte a készenléti felügyelőség.

A közleményben kifejtik, hogy a vasúti munkások helyesen jártak el akkor, amikor a 112-es sürgősségi hívószámon riasztották a tűzszerészeket, mivel ezek a régi bombák nagyon veszélyesek. A tűzoltóság felhívja a lakosság figyelmét, hogyha fel nem robbant lövedékekre akadnak, akkor ne nyúljanak hozzájuk, és azok állapotától függetlenül értesítsék az tűzszerészeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?