Hatalmas tartozást halmozott fel a dévai megyei sürgősségi kórház

A dévai megyei sürgősségi kórház tartozásai elérték a 9 millió lejt. A felhalmozott adósság miatt a múlt hét végétől egyes élelmiszer-beszállítók ideiglenesen nem szállítottak csirkehúst az egészségügyi intézménynek, így a cukorbeteg páciensek csak krumplipürét kaptak ebédre, nyilatkozta hétfőn Adina Pera Ştefănie, a kórház menedzsere.

A menedzser elmondta, a helyzet hétfőn oldódott meg, miután megegyeztek a csirkehúst beszállító vállalkozással, hogy az intézmény kedden rendezi tartozásait a cég felé. "A cukorbeteg páciensek különleges étrendjéről van szó, amelyből hiányzott a csirkehús. A probléma megoldódott, a keddi nap folyamán fizetünk" - magyarázta a kórház vezetője.

Hétfőn a Hunyad megyei tanács vezetősége leellenőrizte a dévai kórház helyzetét, tekintve, hogy a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozik az egészségügyi intézmény. A megyei tanács által küldött közlemény szerint a dévai sürgősségi kórházban nem lesznek bércsökkentések, az ételjegyeket is időben megkapják az alkalmazottak. A közleményben mindenkit arról biztosítottak, hogy a betegek ezentúl megfelelő ebédet kapnak, és a gyógyszeres kezelést is az orvosok által előírt ütemben kapják meg. 

A kórház menedzsere elmondta, idén 6 millió lejt kapott az intézmény a megyei tanácstól, és amennyiben pozitív költségvetés-kiigazításra kerül sor, további pénzösszegeket utal ki a megyei tanács számukra. 

Kapcsolódók

Kimaradt?