Bálint-napon lőtte le barátnőjét Oscar Pistorius, a műlábú futó

 Betörőnek nézte, ezért lelőtte barátnőjét, az egyik neves dél-afrikai modellt Oscar Pistorius, a dél-afrikaiak művégtagokkal versenyző atlétája, a tavalyi londoni olimpia egyik sztárja - jelentették csütörtökön a helyi rádiók és internetes portálok.

pistoriusA híradások szerint a nő meghalt, s Pistorius kihallgatása már folyik.

Katlego Mogale rendőr alezredes az esettel kapcsolatban elmondta, a rendőrséget a kora reggeli órákban értesítették arról, hogy lövöldözés volt Pistorius házában. Amikor a helyszínre érkeztek, a mentők már ott voltak, s próbálták újraéleszteni az áldozatot, akit több lövés ért. A nyomozók a helyszínen találtak egy 9 mm-es pisztolyt, s Mogale tájékoztatása szerint Pistoriust várhatóan már csütörtökön délután kihallgatják a bíróságon.

További részleteket nem árult el az esetről, ám a helyi sajtó úgy tudja, hogy Pistorius barátnője, a 30 éves modell, Reeva Steenkamp Valentin-nap alkalmából szerette volna meglepni a sportolót, aki azonban betörőnek nézte a besurranó nőt, ezért lőtt a fejére és a karjára.

A 26 éves Pistorius az olimpiák történetének első művégtagokkal versenyző atlétája volt tavaly Londonban, ahol 400 méteren elődöntőt, míg a dél-afrikai váltóval döntőt futott, s lett nyolcadik. Emellett hatszoros paralimpiai bajnok, aki decemberben azzal is szenzációt keltett, hogy megnyert egy 200 méteres futóversenyt, amelyben egy ló volt az ellenfele. A Maserati nevű arab telivérrel futott Dohában, a katari főváros Aspire elnevezésű sportközpontjában.steenkamp

Pistorius a tavalyi paralimpián 400 méteren megvédte címét, s a 4x100-as váltóval is aranyérmet szerzett, 200-on pedig ezüstöt nyert.Oscar-Pistorius 2825527

Kimaradt?