Már december elején sízni lehet Brassópojánán

A brassópojánai sípályákat már november elején elkezdik beszórni hóval, hogy a síszezont december elején megnyithassák - mondta Gantz Miklós brassói városmenedzser keddi sajtóértekezletén. 

"November 1-jén a pályák készen állnak majd, hogy hóval teríthetők legyenek.  Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy amint mínusz 4 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet, s ez - az előrejelzések szerint - november elején teljesül, beindíthatjuk a hóágyúkat. Kedvező körülmények között 5-10 napig tart, amíg a hóréteg sízésre alkalmassá válik. Mindenképpen azt szeretnénk, hogy előbbre hozzuk a síszezon kezdetét" - mondta Gantz Miklós. 

A menedzser hozzátette: a Brassó megyei készenléti felügyelőség október folyamán több mentési gyakorlatot tart a pályákon, beleértve az éjjeli akciókat is. 

"A hóágyúknak szolgáló gyűjtőtavat 82 százalékban töltötte meg a csapadék, ezt még legalább 10 százalékkal pótolni kell. A pályákat letakarítottuk, a 120 hólándzsa, a 10 rögzített és 19 mobil hóágyú, valamint a négy hótaposógép bevetésre készen áll" - nyilatkozta Gantz Miklós. 

Az üdülőtelepen október 16-án egy 400 helyes új parkolót adnak át. 

A felvonó árai nem változnak a tavalyhoz képest, 20 lejbe kerül felfele, és 35 lejért lehet menettérti jegyet váltani. 

Az öt évvel ezelőtt felújított pojánai síközpont összesen 24 kilométer hosszú, részben kivilágított pályarendszere 85 hektár területet ölel fel.

Kapcsolódók

Kimaradt?