FRISSÍTVE - Részletekeket tudtunk meg a csíkszeredai vonatbalesetről

FRISSÍTVE: Szünetel a vasúti közlekedés Csíkszeredában, mert Zsögöd térségében vonat gázolt el hétfőn délben egy személygépkocsit – közölte a Román Rendőrség Infotrafic szolgálata.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a Iași és Brassó között közlekedő Interregio járat ütközött a vasúti síneken áthaladó autóval. A sofőr súlyosan megsérült a balesetben. A szerencsétlenség részletei még nem ismertek.

FRISSÍTÉS1: A baleset egyetlen sérültje egy 50 év körüli csíkszeredai férfi, aki az autót vezette. Az ütközés a zsögödfürdői vasútátkelőnél történt, az áldozat az E578-as európai útra szeretett volna átérni, feltehetően figyelmetlenül hajtott fel a sínekre, és nem vette észre, hogy a vonat közeledett.

A mentőszolgálat diszpécserközpontjában a Maszol érdeklődésére elmondták, hogy a mentők kiérkezésekor a sérült eszméleténél volt, és ebben az állapotban szállították be a csíkszeredai megyei kórházba.

A sürgősségi osztályon úgynevezett politraumás mellkassérülés diagnózist állítottak fel. A férfivel nem tudtak kommunikálni a mentősök, mivel nagyon erős fájdalmai voltak. A diszpécserszolgálat munkatársának elmondása szerint a sérültet azonnal CT-vizsgáltra küldték, hogy megállapítsák, konkrétan milyen sérülést szenvedett.  

A balesetnél nem volt szükség a készenléti felügyelőség műszaki mentésére, ugyanis a szemtanúk maguk szabadították ki a férfit az autóroncsból. 

FRISSÍTÉS2: A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Gheorghe Filip arról tájékoztatott, hogy az autó vezetője, Z. E. 42 éves, és megerősítette azt, hogy csíkszeredai lakos. A rendőrség megállapította, hogy a férfi nem állt meg a vasúti átkelőnél annak ellenére, hogy látnia kellett a közeledő vonatot. Talán azt gondolhatta, hogy a vonat előtt még sikerül átérnie az európai útra.

A szóvivő elmondása szerint az ütközés következtében 33 métert repült az autó, és a csodával határos módon menekült meg a férfi, még a pénztárcája, és abból a bankkártya is kiesett az autóból. A Jászvásár és Brassó útvonalon közlekedő vonat 110 perces késéssel folytathatta az útját. 

Kapcsolódók

Kimaradt?