Mellrákot diagnosztizáltak a Seinfeld színésznőjénél

Julia Louis-Dreyfus, Az alelnök (Veep)-tévésorozat többszörös Emmy-díjas sztárja, a Seinfeld sorozat színésznője Twitter-üzenetben jelentette be, hogy mellrákban szenved.

„Nyolcból egy nőnek mellrákja van, én vagyok az az egy” – írta a közösségi médiában az 56 éves színésznő. Hozzátette: a jó hír, hogy családja és barátai mellette állnak, és a szakszervezet révén nagyszerű biztosítása van.

„A rossz hír viszont, hogy nem minden nő ilyen szerencsés, tehát vegyük fel a harcot minden daganatos betegség ellen, és valósítsuk meg az általános egészségbiztosítást” – üzente a színésznő.

Louis-Dreyfus éppen szeptemberben kapta meg a hatodik, rekordszámú Emmy-díját az HBO Az alelnök című sorozatának főszereplőjeként a legjobb színésznő kategóriában.Fotó: justjared.com

A Twitter-üzenet után számos kollégája fejezte ki nagyrabecsülését a színésznő iránt. Christina Applegate, akinek a mellrák miatt 2008-ban mindkét mellét eltávolították, arra bíztatta kolléganőjét, hogy bátran hívja, ha beszélgetni akar valakivel.

Joe Biden korábbi amerikai alelnök pedig, aki 2015-ben veszette el rákbetegségben szenvedő fiát, egész családja nevében küldött neki üdvözletet.Az Amerikai Egyesül Államok volt alelnöke ezzel a fotóval üzent a színésznőnek a Twitteren.

Az HBO közleményében úgy fogalmazott: minden alapjuk megvan arra, hogy bízzanak a színésznő felgyógyulásában, és visszavárják Az alelnök utolsó évadára.

Az amerikai színészek szakszervezete, a SAG-AFTRA a tagsággal együtt egészségbiztosítást is ad a színészeknek. Louis-Dreyfus a Donald Trump elnök által ellenzett egészségbiztosítási reformmal kapcsolatban tett megjegyzésével nem először fogalmazott meg politikai üzenetet.

A SAG-díjak idei díjátadásán a legjobb vígjátéksorozatban szereplő színésznő trófeáját átvéve Trump bevándorlás-korlátozó intézkedését bírálta. „Bevándorló gyermeke vagyok. Apámnak a nácik által megszállt Franciaországból kellett elmenekülnie vallási üldözés miatt. Amerikai hazafinak tartom magam, és szeretem ezt az országot, a bevándorlók elleni tiltás hibás és nem vall Amerikára” – mondta akkor.

Kapcsolódók

Kimaradt?