Iskolakerülés elleni intézkedéseket hoznak Háromszéken

Az iskolakerülés megfékezése érdekében szigorítják a háromszéki iskolákból való kilépést, az osztályfőnökök pedig tájékoztatják a sokat hiányzó tanulók szüleit. A Kovászna megyei tanfelügyelőség adatai szerint az első iskolai félévben összesen 366.200 tanóráról hiányoztak a diákok, ezek 55 százaléka igazolatlan. Gyakorlatilag minden háromszéki tanulóra átlagban 12,72 tanórányi hiányzás jut, amiből 7 igazolatlan.logas

A legtöbb iskolakerülő szaklíceumi tanuló. Keresztély Irma főtanfelügyelő rámutatott, hogy a diákok felkészültsége leginkább a tanórákon való részvételtől függ, és gondot jelent az, hogy sok iskolakerülő olyan végzős tanuló, akinek nyáron érettségiznie kell. A főtanfelügyelő arra szólította fel a háromszéki tanintézmények vezetőit, hogy kövessék fokozott figyelemmel a diákok óralátogatását, erősítsék meg a kapusszolgálatot, a be- és kiléptetési rendszert, és az osztályfőnökök keressék fel otthonukban a sokszor hiányzó gyerekek szüleit.

Kovászna megyében a legtöbb hiányzó a sepsiszentgyörgyi Constantin Brâncuşi, Berde Áron és Kos Károly iskolák diákja, míg legkevesebbet a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul és Székely Mikó Kollégiumok diákjai hiányoznak. A gimnáziumi ciklusban a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc, az őrkői Néri Szent Fülöp iskolák tanulói hiányoznak legtöbbet, falvakon pedig Bölönben, Gidófalván, Ozsdolán és Árapatakon nagy a hiányázások száma, ott, ahol nagyszámú roma közösség él.

Kimaradt?