Agyonnyomta a saját traktorja a Hargita megyei férfit

Súlyos szerencsétlenség ért hétfő délelőtt egy lövétei 55 éves férfit: saját traktora gázolta el az út szélén miközben annak meghibásodását ellenőrizte volna.

„P. I. traktorral tartott a mezőről hazafelé, miközben a mezőgazdasági gép motorja szokatlan hangokat bocsájtott ki. A férfi az út szélére húzódott, hogy ellenőrizze a meghibásodást, bebújt a traktor alá, az pedig magától elindult az útszéli lejtőn” – közölte a Maszollal a részleteket Ghorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője.

A szemtanúk délelőtt 10 óra 20 perckor riasztották a lövétei és a szentegyházi önkéntes tűzoltókat a balesethez, a férfi azonban ekkor már nem élt, halálát az időközben kiérkező székelyudvarhelyi rohammentők állapították meg – tudtuk meg Alina Ciobotariu tűzoltósági szóvivőtől.

A rohammentők csak az után szabadíthatták ki a holttestet a jármű alól, miután a rendőrök is kiérkeztek – tette hozzá Alina Ciobotariu. A történteket nem szokványos közúti balesetként kezelik, a rendőrség azonban kivizsgálja az ügyet. 

Kapcsolódók

Kimaradt?